Пишемо англійською як нейтіви: 11 онлайн-сервісів для перевірки граматики

Пишемо англійською як нейтіви: 11 онлайн-сервісів для перевірки граматики

У цій статті не буде опису ресурсу Grammarly, з яким ви безперечно добре знайомі. Поговоримо про одинадцять інших сервісів перевірки текстів англійською, що можуть стати у нагоді маркетологам та копірайтерам в IT. Гарна новина — всі вони мають trial чи безкоштовну версію, достатню, щоб протестувати можливості продукту та визначитись із користю для вашого англомовного контенту. Тож, почнемо.

1. Ginger Software

Ginger Software — «топ» на ринку інструментів для письма. Сервіс використовує можливості штучного інтелекту. Ким би ви не були, ви зможете створити кращий текст завдяки Ginger. Найкраще про популярність сервісу говорять цифри — 10 мільйонів користувачів щодня, що покращують завдяки Ginger граматику текстів та відточують орфографію.

В «арсеналі» Ginger — перефразувальник речень на основі штучного інтелекту. Тож, одним натисканням кнопки можна виправити орфографічні та граматичні помилки, а також покращити стиль письма.

Ginger можна запустити у форматі розширення до браузера (Chrome, Edge, Safari), мобільного застосунку (IOS, Android) та десктопу (macOC, Windows).

2. ProWritingAid

ProWritingAid — це мікс можливостей з перевірки граматики, покращення стилів і вчителя з письма. Ресурс перевіряє кальку, повтори, нечіткі формулювання, надмірну довжину речень, використання пасивних форм, надто складних речень, надмірну залежність від прислівників. Як результат — текст стане легшим для читання та сприйняття.

Ви можете застосовувати десктопну версію ProWritingAid  для Windows і Mac, існує  інтеграція з Microsoft Office Suite. Також наявні розширення для браузерів Chrome, Firefox та Safari.

3. WhiteSmoke

WhiteSmoke — це універсальний інструмент, щоб писати англійською мовою. До вашої уваги перевірка граматики, орфографії, стилю та пунктуації. Крім того, в наявності вбудовані шаблони, перекладачі для понад 50 мов і стандартні та спеціальні словники.

WhiteSmoke може працювати в будь-якому текстовому редакторі або браузері. Один клік — і відображаються потенційні помилки та надаються пропозиції щодо покращення.

Ця програма використовує обробку реальної мови в поєднанні зі штучним інтелектом і складними статистичними алгоритмами для виявлення ширшого діапазону помилок у словах і фразах.

4. Linguix

Linguix — ваш вірний помічник з письма на основі штучного інтелекту з можливістю вирішувати тисячі граматичних проблем, виправляти орфографічні та стилістичні помилки. У базі — 9 мільйонів найпоширеніших помилок, пропозиції синонімів, є вбудований словник і тезаурус. Користувачі також отримують доступ до механізму перефразування та можуть використовувати інтелектуальні ярлики для прискорення введення повторюваного вмісту.

Є розширення для основних браузерів, мобільна версія для iOS і Android, WEB- та десктопні версії для Windows і Mac, а також додатки до MS Office.

5. SpellCheckPlus

SpellCheckPlus — прекрасний засіб перевірки орфографії. Інструмент аналізує текст та виявляє широке коло проблем: з пунктуацією, пробілами, співзвучними словами, неналежним використанням великих літер та сотнями граматичних помилок. Також ресурс фіксує типові помилки тих, хто не є носієм мови. Просто скопіюйте текст та вставте у вікно SpellCheckPlus і натиснути кнопку «Перевірити текст», щоб побачити наявні помилки.

SpellCheckPlus доступний з будь-якого гаджету. Ресурс розрахований на англійську, іспанську, французьку та китайську мови. Безкоштовна версія SpellCheckPlus обмежує текст 500 словами. Немає максимуму для SpellCheckPlus Pro, який коштує 14,99 доларів на рік і пропонує кілька додаткових переваг, зокрема відсутність реклами, повноекранний редактор і архівування тексту.

6. PaperRater

PaperRater — це ресурс для перевірки граматики та орфографії, який використовує штучний інтелект та науку про дані для покращення письма.

Тексти аналізуються в режимі реального часу з результатами за лічені секунди. Вам навіть не потрібно реєструватися, входити в систему чи завантажувати будь-що. Програмне забезпечення PaperRater уважно вивчає структуру речень і синтаксис за допомогою автоматизованої корекції.

Що може ресурс?

  • Виявляти плагіат та видавати оцінку оригінальності тексті;
  • оцінювати есе;
  • надавати до використання конструктор словника: визначення слів і зразки речень;
  • надавати статистичну оцінку текстів, зокрема, на предмет використання пасивних форм, довжини та варіативності речень та багато чого іншого.

7. Scribens

Scribens – інструмент, що має в собі складний алгоритм синтаксичного розпізнавання для виявлення незначних помилок у тексті. Scribens виправляє понад 250 типів поширених орфографічних і граматичних помилок, включаючи помилки друку та проблеми з іменниками, займенниками, дієсловами, прийменниками, пунктуацією, омонімами тощо. Він також виявляє стилістичні елементи, такі як монотонність речень, надто довгі речення, а також пропонує синоніми для кожного слова.

Scribens інтегрується з основними програмами, різними браузерами та платформами, включаючи Microsoft Word, Google Chrome, Gmail, Outlook, Yahoo, Facebook, Twitter, LinkedIn тощо.

8. Writer

Writer – один із найкращих онлайн-засобів перевірки граматики. Про це свідчить рейтинг 4,7/5 на платформі SiteJabber.

Інструмент має в основі штучний інтелект. Writer  дозволяє редагувати будь-що: від електронних листів до Google Docs. Цей інструмент унікальний не лише завдяки алгоритмам штучного інтелекту для редагування, але й широкому спектр інтеграцій, зокрема з HubSpot, WordPress, Twitter, Slack тощо.

Які можливості?

9. Zoho Writer

Zoho Writer — чудовий онлайн-інструмент для перевірки орфографічних, граматичних помилок і проблем зі стилем. Це безкоштовне рішення для перевірки граматики має в собі різноманіття функцій. Завдяки machine learning ви побачите найкращі пропозиції: з урахуванням контексту (наприклад, effect/affect), узгодження іменника й дієслова, надмірність і вказівку на помилки пунктуації.

Розумний помічник Zoho Writer відстежує, як ви використовуєте прислівники, кліше та пасивні звороти. Текстовий процесор Zoho Writer ідеально підходить для створення ідеальних професійних документів і файлів для вашого бізнесу.

Які можливості?

  • Перевірка довгих фраз
  • Виправлення неправильного вибору слів
  • Помічник з написання на основі штучного інтелекту
  • Аналіз читабельності
  • Індекс Флеша-Кінкейда
  • Поліпшення якості письма
  • Перевірка орфографії та стилю
  • Детектор багатоскладових слів і довгих речень

10. Jetpack

Jetpack — один із найпопулярніших плагінів WordPress, необхідний для безпечної роботи сайту, оптимізації продуктивності та інших можливостей, таких як grammar checking. 

Все, що вам потрібно зробити — це перейти на jetpack.com, далі натиснути Settings, обрати Writing і ввімкнути функції перевірки орфографії, стилю та граматики. Ваші помилки автоматично позначатимуться в редакторі WordPress такими кольорами:

Червоний – неправильно вжиті слова та орфографічні помилки

Зелений – граматичні помилки

Синій – пропозиції стилю

Які можливості?

  • Кольорове кодування для розпізнавання помилок
  • Доступність англійською, французькою, німецькою, португальською та іспанською мовами
  • Спеціальний плагін WordPress
  • Регулярні оновлення командою Automattic
  • Відсутність прихованих комісій

11. Virtual Writing Tutor

Virtual Writing Tutor — це безкоштовна онлайн-платформа, яку можна використовувати для багатьох цілей. Ваші можливості — створення cover letter, перевірка есе та практичних тестів для IELTS.

Virtual Writing Tutor пропонує багато варіантів редагування (хоча дизайн виглядає досить простим). Ви можете використовувати Virtual Writing Tutor для перевірки граматики, пунктуації, орфографії, перефразування та словникового запасу. Якщо ви тільки почали вести блог, вам сподобається вбудована перевірка кількості слів і цільової структури.

Які можливості?

  • Перевірка словникового запасу
  • Перевірка академічної та розмовної лексики
  • Перевірка кліше та доцільності використання слова
  • Гра на виправлення помилок
  • Лічильник слів
  • Сервіс API з перевірки граматики
  • Перевірка перефразування
  • Адаптивний дизайн